MINOWC koppelt zich los van particuliere VWO en Havo scholen.

20 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 20 oktober 2021- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minowc) ontkoppelt zich van de particuliere VWO en HAVO-scholen voor wat betreft de afname van toetsen. Omdat het ministerie en de Particuliere scholen niet op 1 lijn staan qua uitvoering van het onderwijsprogramma, is dit besluit genomen. Dit zegt Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs. Verder legt ze uit dat toetsen eerder gemaakt moesten worden voor de uitgestippelde datum doordat de particuliere scholen aansluiting hebben op het programma van de buitenlandse scholen.

Volgens Ormskirk is het curriculum van de openbare scholen en van de particuliere VWO en Havo scholen nog steeds hetzelfde. Ze zegt dat het om de tijdspanne, de middelen en de mogelijkheden gaat. Verder legt Ormskirk uit dat de maatschappelijke ongelijkheid binnen de openbare scholen ook een rol speelt.

Volgens Marcelino Nerkust hoeft de ontkoppeling van de openbare scholen en particuliere scholen geen probleem te zijn. Nerkust benadrukt verder dat de ontkoppeling wel consequenties kan hebben voor de beide schoolsystemen.