Notoire dief Imro Ost na poging inbraak dodelijk geraakt

29 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 oktober 2021- De 59-jarige notoire dief Imro Ost is in de vroege ochtend van donderdag 28 oktober aan de Schusterdruifweg te Santodorp dodelijk geraakt. De politie van het bureau Santodorp kreeg een melding dat een man zich op een perceel bevond en vermoedelijk het leven heeft gelaten. Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat Ost bezig was in te breken bij de woning van een politieambtenaar. De politieman ging af op een vreemd geluid dat hij hoorde en kwam daarbij oog in oog te staan met een inbreker, die naderhand Imro Ost bleek te zijn. Ost had een slaapkamer raam geforceerd en wilde via de ontstane opening het huis binnen dringen.

De verdachte rende weg nadat hij betrapt was. De politieman ging Ost achterna. Bij die gelegenheid was de politieambtenaar gewapend met zijn dienst vuistvuurwapen. De ambtenaar gaf aan dat hij de vluchtende inbreker sommeerde om te blijven staan, waaraan de inbreker geen gevolg gaf. Nadat hij eerst waarschuwingsschoten afgevuurd had, schoot hij vervolgens gericht op de vluchtende inbreker. De inbreker Ost is daarbij in zijn hoofd geraakt en is kort daarna ter plaatse overleden. Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. Het ontzielde lichaam van Imro Ost is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen voor obductie.

In dezelfde weg waar het schietincident plaats vond, is een kruiwagen, een hydrofoor en een zestal stoelen aangetroffen. Deze spullen waren klaar gezet langs de weg. Deze goederen zijn gestolen uit een pand alwaar sporen van braak zijn aangetroffen. Imro Ost was een bekende van de politie. Hij werd door de politie opgespoord op verdenking van diefstal. Een aantal personen hadden namelijk aangifte van diefstal gedaan contra deze verdachte op het politie bureau Santodorp. De zaak is voor verder onderzoek door de politie van het bureau Santodorp overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

-KPS-