NVB-bushouders mogen volgend week verhoging verwachten

29 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 oktober 2021- Door tussenkomst van vicepresident Ronnie Brunswijk zal een groep bushouders van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) eind volgende week beschikken over een aanpassing van haar loon. Voor een duurzame oplossing eisten de stakende buschauffeurs een loonsverhoging van 300 procent en wel voor alle trajecten.

Tijdens een spontane actie van deze bushouders donderdag voor het Kabinet van de Vicepresident heeft Brunswijk meteen gebeld naar de directeur van het NVB en een werkbare oplossing besproken. De groep bushouders heeft besloten op basis van de interventie van de vicepresident meteen de acties te staken, meldt het Directoraat Volkscommunicatie in een persbericht. Foto: Directoraat Volkscommunicatie

In een petitie aan de vicepresident staat dat de groep gestaakt heeft om een nieuw kostendekkend loon en exploitatiekosten die moeten ingaan op 1 november 2021. Zij wilden ook de uitbetaling van de achterstallige COVID-19-gelden, die al in 2020 betaald moesten zijn. De eis van de bushouders is dat ze nu maandelijks worden uitbetaald. Intussen heeft de leiding van het NVB alle voorbereidingen getroffen voor de uitbetaling.