Omzet van Chinese vastgoedbedrijven stort in door wankelend Evergrande

8 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 oktober 2021 – De crisis bij het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande veroorzaakt veel problemen bij andere projectontwikkelaars in het land. Grote ontwikkelaars zagen hun omzet vorige maand met gemiddeld 36 procent teruglopen en er wordt gevreesd voor een domino-effect als Evergrande omvalt.

Het wankele vastgoedconcern heeft een schuldenlast van zo’n 260 miljard euro. Het mist daardoor afbetalingen op schulden en kan ook leveranciers niet meer betalen.

Volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kan de crisis ook verregaande gevolgen hebben voor de rest van de wereld. Hij heeft China er dan ook toe opgeroepen “verantwoord” om te springen met de problemen die Evergrande veroorzaakt.

Eerder deze week werd bekend dat ook andere bedrijven in de Chinese vastgoedsector kampen met schuldenproblematiek. De ontwikkelaars Fantasia Holdings en Sinic misten deadlines voor het afbetalen van schulden.

Bij Evergrande is waarschijnlijk een deal in de maak om kapitaal op te halen. Branchegenoot Hopson Development wil volgens Chinese media voor 4,3 miljard euro een belang van 51 procent nemen in de vastgoedtak van het bedrijf.

-nu.nl-