Openbare Werken wil bevordering van klimaatomstandigheden

31 October 2021

Comments: 0

Zondag 31 oktober 2021- Het ministerie van Openbare Werken wil de omstandigheden van het eco-klimaat in heel Suriname verbeteren. Dit zal gebeuren middels een groenbeleid, waarin er meer aandacht besteed zal worden aan het planten van nieuwe bomen in de binnenstad van Paramaribo.

Minister Riad Nurmohamed gaf aan dat ook de mangrove-beplanting verder gestimuleerd zal worden. Bomen en planten creëren een luchtig klimaat. Echter, met meer groen komt ook meer afval vrij. Maar, de takken en bladeren die losraken kunnen versnipperd worden voor het maken van humus. Er moet hiervoor een bio-industrie ontwikkeld worden. Het ministerie van OW wil ondernemers interesseren om deze groene bio-industrie te ontwikkelen. Individuen zullen gestimuleerd worden om meer te planten in hun omgeving. Hierdoor wordt er een positieve bijdrage geleverd aan het leven van mensen die afhankelijk zijn van bossen en bomen