PAHO overhandigt rapport over chronische aandoeningen aan minister Ramadhin

8 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 oktober 2021- Dr. Lewis Bell, vertegenwoordiger van Pan American Health Organization (PAHO) in Suriname, heeft afgelopen maandag officieel een door de PAHO ondersteund technisch rapport overhandigd aan Minister Amar Ramadin. Het rapport is getiteld “Assessment of Current Models for the Management of Chronic Conditions at the First Level of Care in Suriname”.

Het rapport identificeert de sterke punten, geleerde lessen en mogelijke hiaat in de modellen die momenteel worden gebruikt om chronische ziekten aan te pakken in de eerstelijnszorg in Suriname. Deze informatie zal worden gebruikt om gebieden te identificeren die verbetering behoeven en om strategieën te ontwikkelen om aspecten van het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) pakket van niet-overdraagbare ziekten die essentieel zijn voor de primaire gezondheidszorg in Suriname opnieuw te creëren.

Ramadhin: “Preventie ter vermindering van niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk staat bovenaan onze prioriteitenlijst. Nu gaan we aan de slag met de gegeven adviezen”.