Politie heeft rechtmatig opgetreden tegen occupanten

29 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 oktober 2021- De korpschef van het Korps Politie Suriname Roberto Prade benadrukt dat de politie de juiste rechtsprocedures heeft gevolgd in de kwestie van de ontruiming van occupanten in Paramaribo-Noord. Hij reageert op de kritiek vanuit de gemeenschap over optreden van de politie tegen occupanten van het Dalian project. Deze kritiek vindt de politiebaas onterecht. Gisteren sprong Prade tijdens een persconferentie van de Korpsleiding in de bres voor de politiemannen en vrouwen die de actie voerde.

De politie heeft in eerste instantie niet direct opgetreden, ze waren ter plekke om zich te oriënteren op de situatie. Na gedegen onderzoek en verzameling van alle feiten, is de opdracht gegeven om op zaterdag 23 oktober te handelen. Hierbij zijn alle rechtsregels in acht genomen bevestigde de Korpschef.

De personen die zich schuldig hadden gemaakt aan de occupatiewet hebben volgens de politieleiding alle ruimte gekregen om zich te corrigeren. Ondanks de signalen die vanuit de overheid kwamen hebben ze alle waarschuwingen genegeerd. Tijdens het politieoptreden zijn er personen aangehouden wegens vernieling van huizen en hebben enkele ontruimingen plaatsgevonden.