Portugal en Spanje doen op zee grootste drugsvangst in vijftien jaar

18 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 oktober 2021 – De Portugese en Spaanse politie hebben onlangs met hulp van de marine en luchtmacht op volle zee de grootste drugsvangst in vijftien jaar gedaan. Ze gingen in internationale wateren in de Atlantische Oceaan aan boord van een 24 meter lang jacht en vonden minstens 5.200 kilo cocaïne verpakt in 183 balen.

Drie mannen zijn aangehouden. Volgens Portugese media gaat het om verdachten uit het buitenland. Het onderzoek is samen met onder meer de Amerikaanse overheidsorganisatie DEA en de Britse politieorganisatie NCA uitgevoerd.

Afgelopen weekend meldde de Spaanse politie dat eerder deze maand een zeiljacht van drugssmokkelaars op de oceaan is geënterd. Dat leidde tot meerdere arrestaties en de vondst van 3.000 kilo cocaïne op de boot.

De politieactie was volgens media erg gewaagd. De zeilboot werd op 8 oktober tijdens een zeer hevige storm door een commando van de politie bijna 900 kilometer ten noorden van de Azoren geënterd. In dit onderzoek zou sprake zijn van een bende onder leiding van een zestigjarige Nederlander, die in Mijas (vlak bij de Costa del Sol) is gearresteerd.

-nu.nl-