President ontvangt document “klimaatverandering” COP26

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0
Woensdag 27 oktober 2021- Gisteren had de President Chandrikapersad Santokhi een document met de standpunten van de Surinaamse jongeren m.b.t. ‘Klimaatverandering’ voor de COP26, in ontvangst genomen. Dit document is tot stand gekomen door een initiatief van de SDG Jeugdambassadeur, Chermain Pansa, die een ‘Essaywedstrijd’ geïnitieerd heeft met als onderwerp klimaatverandering in Suriname. COP26 is een klimaatconferentie, waar de president deel neemt.
Klimaatverandering staat wereldwijd hoog op de agenda, maar vooral Suriname en de regio maken zich zorgen. We worden in de regio geconfronteerd met dodelijke overstromingen, snel verspreidende bosbranden, aardbevingen en een aanzienlijke stijging in temperatuur. Het staatshoofd zegt dat hij heel trots is op de 24 jongeren die hebben gereageerd op de oproep van Chermain. Verder geeft hij dat jongeren zich bewust zijn van de ernst van het onderwerp. Maar de awareness moet gecontinueerd worden en dit was ook de boodschap die de president gister mee gaf aan de jongeren.  President Santokhi feliciteerde de 4 winnaars met hun uitstekende essay.