Regulatie bazo kaarten moet druk op de begroting verminderen

14 October 2021

Comments: 0

Donderdag 14 oktober 2021– De intrekking van de Bazo-kaarten betekent niet dat de regering personen onaangenaam wil zijn. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, is de regering bezig om het systeem te reguleren. Nadat het bestand met 200.000 geregistreerden werd doorgelicht, is gebleken dat bepaalde personen wel in staat zijn om voor hun ziektekostenverzekering te betalen.

Nadat de vorige regering het mogelijk maakte voor eenieder vanaf 16 tot en met 60 jaar om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart, hebben vele Surinamers hiervan gebruikgemaakt. Dit drukte zwaar op de begroting van de staat. Na de opschoning is het bestand teruggebracht naar 70.000 Bazo-verzekerden. Volgens minister Ramadhin handelt de regering niet in strijd met de wet. Om verder invulling te kunnen geven aan dit beleidspunt, zal de wet binnenkort aangepast worden, verduidelijkt de bewindsman.