Rode Kruis en Medische Zending slaan de handen in een voor de kwetsbare mens in het binnenland

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- Het Surinaamse Rode Kruis en de Medische Zending hebben vandaag een Memorandum of Understanding (MOU) getekend, waarin zij werkafspraken hebben vastgelegd om gezamenlijk activiteiten in het binnenland uit te voeren ter versterking van de inheemsen en tribale gemeenschappen. Het Rode Kruis zal de Medische Zending ondersteunen in haar vaccinatieprogramma. Daarnaast zullen de organisatie door middel van informatiesessies en training de mensen bewustmaken van risico’s en gevaren in hun eigen omgeving, maar ook risico’s die van buitenaf kunnen komen. Ook zullen zij verrijkt worden met kennis om zich te kunnen beschermen tegen COVID-19. Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is het vergroten van de vaccinatiebereidheid van deze inheemsen en tribale gemeenschappen, en hen zo weerbaar mogelijk maken, zodat zij een zekere mate van zelfredzaamheid zullen beheersen als het gaat om calamiteiten en rampsituaties in het licht van het veranderend klimaat.

Het is niet de eerste keer dat deze organisaties met elkaar samenwerken. Vooral bij de intrede van COVID-19 in Suriname werd deze samenwerking intensiever en zijn zij nu zover om de eigen expertise meer dan ooit in te zetten ter versterking van de zorg voor de landgenoten in het binnenland.

De middelen die ingezet zullen worden om deze samenwerking te bestendigen komen uit de recent gedoneerde cheques van TotalEnergies EP Suriname B.V. en APA Suriname, en ook fondsen die door het Nederlandse Rode Kruis hiervoor beschikbaar zijn gesteld.

Voor meer informatie:
Humphrey Blinker Maureen Wijngaarde – van Dijk
Disaster Management Coordinator Onder directeur
Het Surinaamse Rode Kruis Medische Zending
Tel: 498520 Tel: 499466
Email: [email protected] Email: [email protected]