Scholen-gemeenschap Moengotapu officieel geopend

27 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021- “Het begin van een brede toekomst”. Met deze zinsnede sloot een student haar toespraak af. Vandaag is de scholengemeenschap Moengotapu, in het district Marowijne, officieel geopend door de regering Santokhi-Brunswijk. Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau (VOS), kunnen zich inschrijven.

Volgens DC Olivia Dominie zorgt de bouw van de scholengemeenschap voor een financiële verlichting. Transport- en verblijfkosten in onder andere Paramaribo voor sommige ouders is nu komen weg te vallen. Volgens de nieuwbakken directeur Cynthia Masangi voldoen de leerkrachten op de Scholengemeenschap Moengotapu aan alle gestelde eisen om les te geven. Dit was een van de veelgestelde vragen in het gebied. Aan de regering gaf zij de zekerheid dat de kinderen die aan haar zijn toevertrouwd in veilige handen zijn.

Kapitein Michel Poina van Moengotapu moedigde de kinderen aan om hun beste beentje voort te zetten en de school succesvol af te ronden.

De leerlingen die zich hebben ingeschreven, zijn afkomstig uit onder andere Papatam, Adjumakondre, Petondro, Alfonsdorp en Ovia Olo. Het gaat om studenten van het 1ste leerjaar. Tot nu toe zijn er 71 inschrijvingen geweest. Suriname werkt met de opening van Scholengemeenschap Moengotapu aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen, namelijk doelstelling 4. Eenieder, ongeacht de afkomst heeft recht op onderwijs, benadrukt DNA- voorzitter Marinus Bee.

Scholengemeenschap Moengotapu is tot stand gekomen door een samenwerking van het Ministerie van Onderwijs, vicepresident Ronnie Brunswijk en aanneembedrijf Doebe. Vicepresident Ronnie Brunswijk is de aannemer Doebe zeer erkentelijk; die is namelijk verantwoordelijk voor de aanzet van de bouw. Ook het bedrijf Lotus Group werd bedankt voor de donaties van computers en camera’s voor de beveiliging van het gebouw.

De komst van deze scholengemeenschap in Marowijne moet het vertrouwen in de politiek terugbrengen. Deze belofte is volgens president Chandrikapersad Santokhi in het verleden vaker gemaakt door politici om stemmen te winnen.