Secundaire wegen Saramacca worden bezand

22 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 oktober 2021 – Verschillende zandwegen in het district Saramacca worden momenteel bezand door het districtscommissariaat van Saramacca, dit in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken (OW) en het commissariaat Wanica Noord-West. Op maandag 18 oktober 2021 is in het ressort Tijgerkreek een aanvang van gemaakt met het voorgenomen project.

De onverharde wegen in dit district verkeerden al geruime tijd in een minder aangename positie. Zowel districtsbewoners als bezoekers van Saramacca hebben meerdere malen aan de bel getrokken om dit jarenlange issue aan te pakken. Het ministerie van Openbare Werken en het commissariaat Wanica Noord-West hebben vervolgens besloten om in te komen met een pick-up, inclusief bestuurder. Ondernemer Radjoe Chotkan die ook woonachtig is in het district, stelde een Loader beschikbaar voor het inladen van het zand dat afkomstig is van OW.

Districtscommissaris (DC) Sherin Bansi-Durga van Saramacca gaf te kennen dat het zand veel eerder door OW beschikbaar was gesteld, maar dat de wegen door de enorme regenbuien niet konden worden bezand. De burgermoeder stelde dat haar commissariaat is ingekomen met een Tractor en brandstof, want om de slechte zandwegen van haar district te bezanden is ongeveer 800 tot 1000 m3 zand nodig. “Indien er meerdere pick-ups worden ingezet kunnen de wegen binnen 3 weken van het nodige zand worden voorzien”. DC Sherin Bansi-Durga van Saramacca is zowel OW-minister Riad Nurmohamed als collega Suraksha Sital-Hirasingh zeer erkentelijk voor de ondersteuning.

-Openbare Werken-