Shell verwacht honderden miljoenen dollars schade door orkaan Ida

7 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 07 oktober 2021 – Olie- en gasconcern Shell denkt dat de orkaan Ida een nadelig effect van honderden miljoenen dollars zal hebben op zijn resultaten over het derde kwartaal. Die orkaan trof in augustus het zuiden van de Verenigde Staten. Een groot deel van de olieproductie in de Golf van Mexico kwam daardoor tijdelijk stil te liggen.

Shell raamt de impact op ongeveer 400 miljoen dollar. Dat bedrag zou dan van de winst voor onder meer belastingen af gaan. Door de orkaan werden veel boorplatformen platgelegd vanwege bijvoorbeeld schade aan pijpleidingen en landingsplaatsen voor helikopters om werknemers te vervoeren naar de booreilanden. Ook moest personeel worden geëvacueerd.

Hoe Shell het afgelopen kwartaal over de hele linie heeft gepresteerd, maakt het concern pas later deze maand bekend. Afgezien van de schade door Ida heeft de oliereus waarschijnlijk een sterke periode achter de rug. Zowel de olie- als de gasprijzen zijn de laatste tijd flink gestegen door de grote vraag als gevolg van het eocnomisch herstel.

In de eerste helft van het jaar ging het al een stuk beter met Shell dankzij het aantrekken van de prijzen. Het contrast met het begin van de coronacrisis was daarmee enorm. Toen leed Shell juist vele miljarden dollars verlies, doordat er destijds veel minder vraag naar olie en gas was. De olieprijzen waren daardoor ingestort.

-nu.nl-