Suriname moet weer agrarisch land worden

16 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 16 oktober 2021- “Suriname moet de plek als agrarisch land weer bemachtigen.” Dit zegt minister Prahlad Sewdien. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij gaat zich hiervoor inzetten alsook voor het terugdringen van de import van producten.

Volgens Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan leren hoe op biologische wijze te planten. De burgervader tracht verandering te brengen in de binnenstad.

Erick Zeballos, chief technical advisor van de FAO gaf aan dat het de tweede keer is dat Wereldvoedseldag tijdens de Covid-19-pandemie wordt herdacht. Zeballos sprak vol lof over de manier waarop agrariërs zich desondanks, inzetten. Hij zegt dat deze inzet ervoor zorgt dat er geen wereldwijde hongersnood uitbreekt. De chief technical advisor vindt wel dat er op agrarisch gebied enkele veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Enkele agrariërs zijn gedecoreerd door het ministerie van LVV voor hun inzet. Ook kregen zij enkele gereedschappen en machines gedoneerd.