Tipgeld dat moet leiden tot de arrestatie van drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada verhoogd tot 15 miljoen dollar.

7 October 2021

Comments: 0

DONDERDAG 7 OKTOBER 2021- De regering van Joe Biden heeft het tipgeld dat moet leiden tot de arrestatie van drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada verhoogd tot 15 miljoen dollar. De Mexicaan is nu de narco met de hoogste prijs op zijn hoofd. De vraag is wie het aandurft ‘El Mayo’ te verklikken. Want daar zal ongetwijfeld ook een straf op volgen. Ismael ‘El Mayo’ Zambada is de voormalige partner in crime van Joaquín Guzmán, beter bekend als ‘El Chapo’. Die was jarenlang leider van het Sinaloakartel – het grootste Mexicaanse drugskartel. El Chapo slijt zijn dagen nu in een ultrabeveiligde gevangenis in de VS waaruit nog nooit iemand ontsnapte.
Sinds El Chapo uit het kartel verdween, heeft ‘El Mayo’ de touwtjes in handen genomen. Terwijl El Chapo zich vaak liet opvallen door zijn luxueuze levensstijl, verslaving aan vrouwen of met spectaculaire ontsnappingen, organiseert ‘El Mayo’ zijn zaakjes meer op de achtergrond.
Mogelijk slaagt de ‘sluwe vos’ er daardoor al ongeveer 40 jaar in om uit de klauwen van het gerecht te blijven. De man is intussen 73 jaar oud. In tegenstelling tot de meeste kartelbazen zat hij nog nooit in de gevangenis. Zambada is intussen uitgegroeid tot de machtigste drugsbaron in Mexico. Mogelijk onderging hij plastische chirurgie om zich onopvallender doorheen Mexico te kunnen bewegen.