Transavia begint vanavond met terughalen van Nederlanders uit Marokko

22 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 oktober 2021 – Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij brengt de eerste gestrande passagiers vanavond al van Marokko naar Nederland. De komende week voert Transavia nog negen terugvluchten uit.

Volgens Transavia zijn op alle vluchten nog stoelen vrij. Passagiers die al een boeking hadden op een eerder geannuleerde vlucht krijgen voorrang. Zij zijn hierover vrijdag geïnformeerd.

De luchtvaartmaatschappij verwacht wel dat de vraag naar een vlucht groter zal zijn dan het aanbod. Transavia roept daarom mensen op die wel terug zouden vliegen met de maatschappij, maar inmiddels een andere manier hebben gevonden om naar Nederland terug te keren, op om hun oude boeking te annuleren. Zo komt er plek vrij voor andere passagiers en wordt voorkomen dat er lege plekken blijven in de vliegtuigen.

De eerste vlucht vertrekt vrijdagavond van Marrakesh naar Amsterdam. Ook zaterdag en zondag staat één vlucht gepland tussen de twee steden. Maandag vliegt Transavia ook van Casablanca naar Amsterdam en van Nador naar Rotterdam en opnieuwe van Marrakesh naar Amsterdam.

De rest van de week staan er nog drie vluchten gepland van Marrakesh naar Amsterdam. Op dinsdag vliegt Transavia ook van Tanger naar Rotterdam. Bekijk het vluchtschema hieronder.

Vluchtschema van de tien vluchten:
22 oktober: Marrakesh – Amsterdam (vluchtnummer: HV5754)
23 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5752)
24 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5760)
25 oktober: Casablanca – Amsterdam (HV5750)
25 oktober: Nador – Rotterdam (HV2591)
25 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5752)
26 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5754)
26 oktober: Tanger – Rotterdam (HV5702)
28 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5752)
29 oktober: Marrakesh – Amsterdam (HV5754)

Vliegverbod uit angst voor corona
Vanaf woensdagnacht gold er een verbod van vliegverkeer tussen Marokko en Nederland uit angst voor het coronavirus. Het verbod gold ook voor vluchten uit Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het gevolg was dat Transavia en andere vliegmaatschappijen vluchten moesten annuleren.

Alle normale uitgaande vluchten naar Marokko zijn in ieder geval tot zondag geschrapt. Daarna kijkt Transavia van dag tot dag of vluchten door kunnen gaan. Het aantal boekingen was door de herfstvakantie relatief groot, waardoor ruim vijfduizend mensen hun vliegreis niet door zagen gaan.

Normaal gesproken voert Transavia in deze periode van het jaar gemiddeld 22 vluchten per week uit naar Marokko vanaf de luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport.

-nu.nl-