Twee verkeersdoden in twee afzonderlijke gevallen in Nickerie

11 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 11 oktober 2021- De 65-jarige voetganger Mohan Budhu, die de Guyanese nationaliteit bezit is op donderdag 30 september in het Mungra Medisch Centrum (MMC) komen te overlijden.

Mohan werd op zaterdag 25 september aan de van Idsingaweg in het district Nickerie door de 36-jarige autobestuurder S.V. van achteren aangereden. Per ontboden ambulance werd het verkeersslachtoffer met een rechterbeenfractuur ter verpleging afgevoerd naar het MMC, waar hij op 30 september ten gevolge van de aanrijding het leven liet.
Zijn ontzielde lichaam werd in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

Het rijbewijs van de bestuurder S.V. die niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, is hangende het onderzoek ingevorderd. Tot nog toe hebben familieleden zich nog niet aangemeld bij de politie. Nabestaanden of zij die denken Mohan te hebben gekend worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West op het telefoonnummer 231122 of het dichtstbijzijnde politiebureau.

In het ander geval gaat het om een eenzijdig verkeersongeval die plaatsvond op dinsdag 5 oktober aan de Ir. M.N. Attaoellahweg, waarbij de 50-jarige mede inzittende Dhanradjie Soman op woensdag 6 oktober in het ziekenhuis de geest gaf.

Het politioneel onderzoek wees uit dat de 31-jarige autobestuurster H.N. met haar bijrijdster Dhanradjie vanuit de richting van Henar naar Nieuw Nickerie reed. Door tot nog toe onbekende reden verloor zij de controle over de besturing van haar voertuig. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam terecht in de langs de weg lopende afvoerkanaal in de Prins Bernhardpolder. Dhanradjie liep letsels op en werd met de ambulance afgevoerd naar het MMC, maar kwam op 6 oktober in het ziekenhuis te overlijden. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer dat voor obductie in beslag was genomen, is inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.

Zowel het Nederlands rijbewijs als het internationaal rijbewijs van H.N. zijn ingevorderd. De bestuurster bleek niet dronken te zijn en is na overleg met het Openbaar Ministerie na verhoor heengezonden. Ook het onderzoek van dit verkeersongeval wordt door de Verkeersonderzoek Unit van Regio-West verricht.

KPS-