Uniformiteit middelbare scholen moet behouden worden

21 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 oktober 2021- De uniformiteit tussen de openbare scholen en de particuliere scholen op VWO en HAVO-niveau, moet behouden blijven. Volgens onderwijs-deskundige Wilgo Valies, is dit van belang zodat leerlingen van alle middelbare scholen hetzelfde diploma krijgen. Valies legt uit dat ontkoppeling kan betekenen dat de diploma’s internationaal niet overal erkend worden.

Het is van belang dat de druk op de middelbare scholen blijft bestaan, zodat ze geen achterstand oplopen. Valies zegt dat er op die manier een doel gesteld kan worden. Een doel die de studenten dienen te halen. Verder vindt hij dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ervoor moet zorgen dat er geen verschil ontstaat.