Valstein-Montnor en Soeknandan geeërd als Caribische juridische pioniers

30 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 30 oktober 2021- Rechter Cynthia Valstein- Montnor is opgenomen in het boek “Pioneering Caribbean Women Jurists”. Dit is een uitgave van de Educational Arms van de CCJ Academy of Law. De lancering van dit boek vond plaats op 12 oktober 2021. Zij is gekozen omdat zij onder andere de president van de krijgsraad is en ook de eerste vrouwelijke rechter in Suriname.

Manorma Soeknandan, die de eerste Surinaamse vrouwelijke Deputy Secretaris-Generaal was van de Caricom, is ook opgenomen in het boek. Vanuit haar posities heeft zij veel voor Suriname kunnen betekenen binnen de Caricom. Er zijn in totaal 34 pioniers geselecteerd uit verschillende Caribische landen, die elk op hun eigen manier een grote bijdrage hebben geleverd op hun werkgebied. Onder deze vrouwen is ook de Barbadiaanse governor-general Cassandra Mason, die binnenkort de eerste president wordt van het eiland. De bedoeling van dit project is om alle vrouwen, vooral degenen op juridisch gebied, te inspireren, vervolgt Wit.

Het project heeft in totaal 2 jaren geduurd. De boekpresentatie heeft intussen plaats gevonden. Er worden ondertussen ook video’s over de gekozen pioniers uitgezonden via enkele zenders binnen het Caraïbisch gebied. Gehoopt wordt dat er volgend jaar een gala sessie gehouden kan worden, waar de uitgekozen vrouwen, voor zover die in leven zijn, bijeenkomen.