VS doneren nog eens 2.5 miljoen dollar aan covid-hulp aan Caricom landen

27 October 2021

Comments: 0

Woensdag 27 oktober 2021-Ā Voortbouwend op het sterke partnerschap met de CaribischeĀ Gemeenschap (CARICOM), kondigden de Verenigde StatenĀ – via het United States Agency for InternationalĀ Development (USAID) – $ 2,5 miljoen aan dringendeĀ COVID-19-hulp aan voor landen in de Oost-CaraibischeĀ regio, de Bahama’s, Guyana, Suriname en Trinidad &Ā Tobago.

Deze hulp zal verdere ondersteuning bieden voor de operationele kosten van COVID-19-vaccinatiecampagnes, outreach-activiteiten om vaccinatie-aarzeling te verminderen en de aanschaf van apparatuur ter ondersteuning van de ontwikkeling van COVID-19-vaccininformatiesystemen, laboratoriumdetectie en vaccinopslag.

CARICOM-secretaris-generaal Dr. Carla Barnett sprak haar waardering uit voor deze hulp, in het bijzonder namens de CARICOM-lidstaten die er rechtstreeks van profiteren.
Ze merkte op dat ā€œgeen enkele lidstaat is gespaard gebleven van dit dodelijke virus en de verwoestende impact ervan op de gezondheid en het welzijn van hun burgers en hun respectieve economieĆ«n.ā€

Deze aanvullende hulp van de historische American Rescue Plan Act van 2021 bouwt voort op de eerdere COVID-19-ondersteuning die aan CaraĆÆbische landen werd verleend. USAID heeft sinds het begin van de pandemie bijna $ 63 miljoen aan COVID-19-hulp aan het CaraĆÆbisch gebied verstrekt, waaronder bijna $ 7,45 miljoen specifiek aan de oostelijke en zuidelijke CaraĆÆben, om de gezondheids-, humanitaire en economische gevolgen van COVID-19 aan te pakken.