Wijzigingen in wet uitzonderingstoestand uitgelekt

16 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 16 oktober 2021- Het document waarin wijzigingen van de Wet Uitzonderingstoestand zijn opgenomen, is uitgelekt. Dit zei de coördinator van het vaccinatieprogramma, Javier Assin, gisteren tijdens de Covid-19 persconferentie. Volgens hem wordt er overwogen om het vaccineren verplicht te stellen in Suriname.

De bereidwilligheid om te vaccineren tegen het coronavirus, is toegenomen. Voorzitter Soenita Nannan Panday-Gopisingh van de stuurgroep Covid-19 Communicatie gaf aan dat meer personen zich hebben laten inenten de afgelopen week.

Het is zowel nationaal als internationaal nog niet bewezen dat vrouwen menstruatie-stoornissen hebben gekregen als gevolg van een Covid-19 vaccin. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wordt dit nu onderzocht.