Wilgo Koster:   “nog te weinig alternatieven voor jongeren tijdens pandemie”

19 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 oktober 2021- Wat kan de overheid doen om jongeren tegemoet te komen? Dit vraagt Wilgo Koster, coördinator van Stibula, zich af. Hij heeft geconstateerd dat de spanning onder jongeren toeneemt door de vele Covid-19-maatregelen. Stibula en andere buurtorganisaties zijn de mening toegedaan dat er nog te weinig alternatieven worden aangeboden aan de jeugd.

Jill Sumter van Buurt Organisatie Pontbuiten en Omgeving (BUPO), vindt het opvallend dat steeds meer jongeren in die omgeving zich niet houden aan de Covid-19-regels. Zij geven aan dat ze de situatie beu zijn. Volgens Sumter moet de regering het Covid-19-beleid aanpassen aan de verschillende groepen en omstandigheden in de samenleving.

Ondertussen werkt het ministerie van Justitie en Politie aan de aanpassing van de maatregelen en verscherping van de handhaving. Minister Kenneth Amoksi legde eerder uit dat de politie in het kader hiervan, vaker zal surveilleren in bepaalde  buurten, waarbij er opgetreden zal worden tegen eventuele overtreders.