WITTE HUIS WIL KINDEREN VAN 5 TOT 11 JAAR LATEN VACCINEREN

23 October 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 23 oktober 2021- Het Witte Huis heeft een plan uiteengezet om vanaf volgende maand kinderen van 5 tot 11 jaar te vaccineren tegen het coronavirus.

Echter, de bevoegde gezondheidsdienst FDA moet hiervoor nog groen licht geven.

Volgens nieuwszender CNN heeft de regering-Biden de beschikking over genoeg vaccins om de 28 miljoen kinderen in die leeftijdsgroep in te enten. De adviseurs komen volgende week bijeen om te overleggen over het verzoek van Pfizer. Als de toestemming er komt, zullen voor het eerst jonge kinderen gevaccineerd kunnen worden. Er was al goedkeuring om het vaccin van BioNTech/Pfizer te gebruiken bij Amerikanen vanaf 16 jaar.  Bij kinderen tussen 12 en 15 jaar kon het tot nu toe enkel in noodgevallen.