12e hart chirurgische missie succesvol afgerond

18 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 18 november 2021- De 12e Hart chirurgische missie  is succesvol uitgevoerd. De operaties die de afgelopen dagen werden uitgevoerd was een samenwerking van Surinaamse en Nederlandse artsen. De missie werd in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum Amsterdam(LUMC) en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo(AZP). Een van de specialisten die betrokken was bij de operatie is kinderhartchirurg, Dave Koolbergen. Koolbergen zegt dat er diverse hart ingrepen worden gedaan.

Het was een heel team van deskundigen die de operaties hadden uitgevoerd. Er zijn in totaal 15 kinderen geholpen aan een operatie.

De kinderen die een operatie zijn ondergaan werden van tevoren gescreend van over heel Suriname. Er werden dagelijks kinderen geholpen. De operaties werden alleen uitgevoerd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo(AZP).

De missie begon op 8 november en wordt morgen 18 november afgesloten. De volgende missie wordt het volgend jaar uitgevoerd. Door covid-19-pandemie werd de missie steeds weer verschoven. Kindercardioloog, Lukas Rammeloo, lid van het medisch team vertelt meer over de aangeboren hartafwijkingen.