1STE uni5pay creditkaart pilotproject gelauncht Pertjajah Luhur

21 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 21 november 2021– De eerste uni5Pay creditkaart pilotproject is gisteren te Beekhuizen gelauncht door Pertjajah Luhur. Samen met Southern Commercial Bank en Uni5Pay kunnen ambtenaren basisgoederen bij de volkswinkel van Pertjajah Luhur met creditkaart aanschaffen. De bank biedt ruim 20 miljoen Surinaamse dollar aan om dit project te bewerkstellen, zegt de PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Dit project is specifiek gericht op de ambtenaren. De goederen worden rechtstreeks door de producent geleverd. Vervolgens zijn er verschillende pakketten beschikbaar. De ambtenaar vraagt eenmalig naar een creditkaart naar keus via de PL met bijbehorende stukken. Na 2 maanden worden de inkoopkosten ingehouden op de bezoldiging van de ambtenaar. De betaling hiervan wordt gedaan via de Uni5Pay systeem, geeft Refos aan.

Het hoofddoel is niet om winst te maken, maar om het contact te leggen en behouden met het volk zegt de PL-voorzitter. Verder gaf hij aan dat ambtenaren garantie bieden voor de bank en  zal Pl zelf de rente betalen, gaf Somohardjo aan.