2 van de 17 ontvoerde zendelingen in Haiti vrijgelaten

23 November 2021

Comments: 0

Dinsdag 23 november 2021- Twee van de zeventien Noord-Amerikaanse missionarissen, die in oktober door een bende op Haïti werden ontvoerd, zijn zondag vrijgelaten. De kerkelijke organisatie waaraan ze zijn verbonden, meldt dat de twee “in goede doen” zijn.

Of het om twee van de twaalf volwassenen of twee van de vijf kinderen gaat, kon Christian Aid Ministries zondag lokale tijd nog niet zeggen. “We kunnen slechts beperkte informatie verstrekken, maar kunnen melden dat de twee vrijgelaten gijzelaars veilig zijn, in goede gezondheid verkeren en momenteel worden verzorgd”, schrijft Christian Aid Ministries in een verklaring op haar website.

“We kunnen de namen van degenen die zijn vrijgelaten, de redenen voor hun vrijlaten, het land waar zij vandaan komen en waar zij zich op dit moment bevinden nog niet bekendmaken,”voegde zij eraan toe. De politie in Haïti is al langere tijd op zoek naar de leider van 400 Mawozo.

Hij wordt verdacht van allerlei misdrijven, waaronder moord, ontvoering en het overvallen van vrachtvoertuigen. Het aantal ontvoeringen in Haïti is flink gestegen sinds president Jovenel Moïse in juli werd vermoord.

Bendes hebben de controle in steeds meer delen van Port-au-Prince overgenomen. In totaal werden dit jaar al meer dan achthonderd mensen gekidnapt in het land.