46 doden bij busongeluk in Bulgarije

24 November 2021

Comments: 0

Woensdag 24 november 2021- In Bulgarije zijn afgelopen nacht zeker 46 mensen omgekomen bij een ongeluk met een bus. Onder de slachtoffers bevinden zich 12 kinderen. Zeven reizigers zijn met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Dat meldt het Bulgaarse persbureau BTA, dat het ministerie van Binnenlandse Zaken citeert.

Volgens de Bulgaarse vice-procureur-generaal Borislav Sarafov gaat het voornamelijk om Noord-Macedonische reizigers. De bestuurder kwam volgens de politie direct om het leven, waardoor niemand de deuren van de bus kon openen. Van de zeven gewonden, onder wie een 16-jarig meisje, is bekend dat zij uit het raam zijn geklommen.

Het ongeval gebeurde omstreeks 2 uur lokale tijd op een snelweg nabij het dorp Bosnek, op 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sofia. Volgens het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken was de bus in Skopje geregistreerd en na een weekendtrip vanuit Turkije langs Bulgarije, op weg naar Noord-Macedonië. De bus botste tegen een vangrail en kantelde.

Volgens de eerste bevindingen zijn er weinig overlevenden omdat de bus vlam vatte. Het gaat om het zwaarste busongeval ooit in Bulgarije. Minister van Binnenlandse zaken Boyko Rashkov verklaarde dat de identificatie van de slachtoffers moeizaam verloopt, aangezien hun lichamen zijn verminkt door de brand. De passagierslijsten moeten helpen bij de identificatie van de slachtoffers, klinkt het in lokale media.