50/50 van de zwangere vrouwen komen te overlijden op de IC afdeling AZP

18 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 18 november 2021- De situatie binnen de IC-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is niet om naar te spreken. Heel veel zwangere vrouwen die besmet zijn met het Coranavirus worden opgenomen op de IC. Het gaat in deze om heel veel jonge vrouwen.

Met een spoed keizersnee lukt het de artsen nog om de baby`s te redden. De artsen geven verder aan, dat in de meeste gevallen de vrouwen het niet redden, de baby gaat dan zonder mama naar huis.

De zaalartsen, en ook het overig personeel, werken dag en nacht om zorg te verlenen aan deze zwaar besmette patiënten. De IC heeft volle zalen. Zodra er een bedje vrijkomt is deze weer gevuld. Er is een wachtlijst van 2 tot 3 patiënten. Patiënten die doodziek zijn en moeten wachten op een plekje op de IC. Het aantal besmettingen in het land lijkt iets af te nemen, maar de ziekenhuizen zitten echt vol.