5de COVID-19-golf wordt niet uitgesloten

13 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 13 november 2021- Een vijfde COVID-19 golf in Suriname, is niet uitgesloten. Dit zegt coördinator Javier Asin van het Nationaal Coördinatie Team (NCT). Doordat het coronavirus zich aan het muteren is, zal het zich ook sneller verspreiden.

Volgens Asin is het nog steeds van belang dat de samenleving zich laat vaccineren. Na het analyseren hoe het virus zich verplaats in ons land en in de wereld, kunnen wij aangeven dat verspreiding in de samenleving op een snel tempo niet is uitgesloten. De vaccinatiegraad zal weer opgekrikt moeten worden willen wij niet zoveel ziekenhuis opnames per dag. Ook het booster vaccin zal zeker gegeven moeten worden aan de risicogroepen binnen de samenleving.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica kan nog steeds niet over gaan tot het leveren van reguliere zorg, ondanks de afname van het aantal ziekenhuis opnames, dit zegt Algemeen directeur Jason van Genderen.