Aannemer brug Corantijnrivier moet ook zorgen voor onderhoud

18 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 18 november 2021- De bouwaannemer voor de brug over de Corantijnrivier zal ook zorg moeten dragen voor het onderhoud. Dit is onlangs toegevoegd aan het takenpakket van de potentiële aannemer. Volgens minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken is dit noodzakelijk vanwege de hoge kosten die gepaard gaan met het onderhoud van bruggen. Het is volgens hem al langer dan 50 jaar dat er geen bruggen zijn onderhouden in Suriname. Dat is dan ook te zien in de staat waarin de bruggen zich bevinden.

De bouw van de brug, die de grensverbinding zal vormen  tussen Suriname en Guyana, zal vooral ondernemerschap en het toerisme bevorderen. Op die manier kunnen de grote investeringen terug verdiend worden. Maar het is ook een manier om andere gelden op die manier binnen te krijgen, vervolgt de minister.

De OW-topman heeft laten weten dat enkele bedrijven zich al zijn gaan oriënteren op de plek waar de brug zal komen te staan. Zij waren ook in de gelegenheid om vragen hieromtrent te stellen. In december kan er een bod worden gedaan om dan in aanmerking te komen voor de opdracht om de brug te bouwen.