Achterstallige betaling aan aannemer stagneert bouw CBB kantoren binnenland

23 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 23 november 2021- De in aanbouw zijnde kantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, moeten in 2022 opgeleverd worden. De werkzaamheden zijn door achterstallige betalingen aan de aannemer, nog niet afgerond. Dit zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken gisteren tijdens een oriëntatiebezoek aan het Bestuursressort Boven Suriname in Sipaliwini. Volgens de bewindsman gaat het om 7 CBB-kantoren.

Een regeringsdelegatie heeft gisteren een bezoek gebracht aan het commissariaat van Boven Suriname. De delegatie bestond uit vicepresident Ronnie Brunswijk, parlementsvoorzitter Marinus Bee, de ministers van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), Binnenlandse Zaken (Biza), Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo).

Bewoners uit de verschillende dorpen hebben de gelegenheid gehad om hun noden voor te leggen aan de delegatie. Volgens Brunswijk zijn de problemen reeds bekend bij de regering.