AMERIKAANSE PASTOOR OVERMEESTERT GEWAPENDE MAN TIJDENS KERKDIENST

12 November 2021

Comments: 0

Vrijdag 12 november 2021–Ā Kerkgangers zijn tijdens een dienst opgeschrikt door eenĀ man met een wapen. De 26-jarige schutter woont de kerkdiensten regelmatig bij, melden Amerikaanse media.Ā Een sneldenkende pastoor kon de man overmeesteren.

Volgens de Metropolitan Nashville Police Department zat de 26-jarige Dezire Baganda vooraan in de dienst vanĀ zondag in de Nashville Light Mission Pinksterkerk, toen hijĀ plotseling een pistool trok en naar het altaar liep, waar deĀ pastoor met verschillende leden aan het bidden was.
Hij zwaaide met het pistool, zei tegen iedereen dat ze moesten opstaan en ‘richtte het pistool op de gemeente’, zei de politie. Bewakingsvideo’s van het incident lijken te tonen dat de verdachte met het pistool in zijn hand naar de aanbidders zwaait. De pastoor pakte de verdachte van achteren en bracht hem volgens de beelden op de grond.
Sommige geschokte kerkgangers renden de kerk uit toen ze de pastoor in actie zagen komen. Anderen hielpen Baganda te ontwapenen voordat er schoten werden afgevuurd en hielden hem tegen de grond, totdat agenten ter plaatse kwamen, aldus de politie. Baganda was geen lid van de kerk, maar de predikant zei dat hij volgens de politie eerder diensten had bijgewoond. Baganda werd zondag aangeklaagd voor zware mishandeling. Autoriteiten prezen de acties van de predikant als ‘heldhaftig’ en zeiden dat hij de kerk van verder geweld had gered.