ARTSEN OP TRINIDAD SMEKEN BEVOLKING OM ZICH TE VACCINEREN

13 November 2021

Comments: 0

Zaterdag 13 november 2021- Artsen op Trinidad and Tobago smeken de bevolking om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Niet-gevaccineerde personen bezetten namelijk een groot deel  van de Intensive Care afdelingen in het land. Volgens de belangrijkste medical officer van het Ministerie van Gezondheid, Dr. Maryam Abdool-Richards, is het aantal patiënten dat zorg op IC-niveau nodig heeft, de afgelopen 23 dagen merkbaar gestegen.

Dr. Abdool-Richards zei dat van de 52 IC-bedden die bezet waren opTrinidad, 46 werden opgeëist door niet-gevaccineerde patiënten of patiënten die niet volledig waren gevaccineerd. Op woensdagochtend zei ze dat het land een drempel van ziekenhuisbezetting overschreden heeft en een maximum van 427 patiënten heeft bereikt, het hoogste aantal in de afgelopen 113 dagen.

Daarnaast zei ze dat 52 extra patiënten wachtten op overdracht op verschillende afdelingen voor spoedeisende hulp in het hele land. Van deze 52 hadden er volgens Richards zeven een IC-behandeling nodig. Om dit aan te pakken heeft het ministerie verschillende initiatieven genomen om de behandelingscapaciteit te vergroten.

Maar eerstelijnsartsen smeken de bevolking om zich te laten vaccineren.