Bendes plunderen luxe warenhuis in San Francisco

24 November 2021

Comments: 0

Woensdag 24 november 2021- Een bende, bestaande uit zeker tachtig mensen, heeft zaterdag een luxe warenhuis in de San Francisco Bay Area, geplunderd. Gewapend met een koevoet en met maskers op, vielen ze medewerkers aan en namen ze mee wat ze grijpen konden. Hierna sloegen de rover op de vlucht in gereedstaande auto’s.

Op videobeelden is te zien hoe mensen die met hun handen vol kleren en spullen uit een winkel van het Amerikaanse luxemerk Nordstrom rennen en in auto’s springen. Het gebeurde zaterdagavond bij openluchtwinkelcentrum Broadway Plaza in Walnut Creek, een stad zo’n 30 kilometer ten noordoosten van San Francisco.

De politie spreekt van een vooraf secuur uitgedacht aanvalsplan. Twee medewerkers van Nordstrom werden fysiek mishandeld en één kreeg pepperspray in het gezicht gespoten. Het winkelende publiek bleef geschokt achter na de geweldsexplosie. De politie wist slechts drie daders op te pakken, het merendeel wist te ontkomen.

“Rechercheurs zijn bezig met het bekijken van bewakingsbeelden om te proberen andere verdachten te identificeren die verantwoordelijk zijn voor deze brutale daad”, aldus de politie van Walnut Creek. Een dag eerder was het ook al raak toen verschillende chique winkels op Union Square in San Francisco werden geplunderd door een grote groep vandalen. Ruiten werden ingeslagen en de winkels leeggeroofd, waarna de dieven eveneens in gereedstaande auto’s verdwenen. Volgens Fox News waren Louis Vuitton, Fendi, Yves Saint Laurent, Burberry en Dolce & Gabbana vrijdagavond het doelwit.