Booster shot ook voor 40-jarigen

10 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 10 november 2021- Personen vanaf 40 jaar kunnen zich nu ook laten inenten met de booster shot oftewel de derde vaccinatie. Dit laat coördinator Javier Asin van het Nationaal Coördinatie Team weten aan de STVS Nieuwsdienst. Echter, het gaat om 40-jarigen die de tweede prik 5 maanden terug hebben gekregen van AstraZeneca of Pfizer. Het is vooralsnog niet mogelijk om vaccinaties te mixen.

Door de COVID-19 ontwikkelingen wereldwijd, hebben het NCT en het ministerie van Volksgezondheid besloten dat enkele groepen in aanmerking komen voor de booster shot. Het ging voornamelijk om verpleegkundigen en 60-plussers. Maar de doelgroep moest aangepast worden, zegt Asin.  Degenen die ingeënt wensen te worden met een booster shot  kunnen daarvoor terecht bij de verschillende vaccinatie punten.