BRAZILIAANSE POLITIE DOODT 25 VERMOEDELIJKE BANKROVERS

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021– De Braziliaanse veiligheidsdiensten hebben naar eigen zeggen, 25 vermoedelijke bankrovers gedood. De verdachten hadden een bankoverval gepland  in het zuidoosten van het land, en werden verrast door agenten. Dat heeft een woordvoerder van de militaire politie van de deelstaat Minas Gerais zondag gemeld op sociale media.

Er werden talrijke wapens, springstoffen en kogelwerende vesten in beslag genomen. Het zou gaan om de grootste ingreep tegen georganiseerde bankrovers in de geschiedenis van het land. Bankovervallen van zwaargewapende bendes in kleine en middelgrote steden nemen in Brazilië al jaren toe. Twee maanden geleden brachten bankrovers, op de vlucht voor de politie na een overval, nog explosieven tot ontploffing en bonden ze gijzelaars als levende schilden aan hun auto’s.