Bronto Somohardjo: “PL herovert plaats op politieke landkaart”

9 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 09 november 2021- “Pertjajah Luhur heeft de plaats op de politieke landkaart, heroverd”. Dit zei de secretaris tevens minister van Binnenlandse Zaken Bronto Somohardjo van de partij zondag tijdens een politieke bijeenkomst in Commewijne.  De rood-witte partij bezoekt de verschillende districten. In dat kader zijn er ressortsbestuursleden geïnstalleerd te Alkmaar, Bakkie, Margaretha, Meerzorg, Tamanredjo en Nieuw-Amsterdam.

De ressortsbestuursleden fungeren samen met de districtsbestuursleden, als schakel tussen het volk en de partij.  Voorzitter Paul Salam Somohardjo gaf aan dat hij in 2023 plaats zal maken voor een nieuwe leider van de politieke partij. Volgens hem is het belangrijk om sterke ressorts-en districtsbesturen te hebben. De politieke partij heeft lering getrokken uit het verleden en werkt nu al aan het uitzetten van de structuren. Pertjajah Luhur is langzaam bezig terrein te winnen.

De partij was afgelopen zaterdag in het district Coronie. Het oud partijgebouw daar, dat was ingenomen door de NDP, is terug in de boezem van PL, bevestigt Bronto Somohardjo. Hij gaf verder aan dat los van de veerkracht, de partij ook een sterke sociale kracht kent.  Bronto roept eenieder op die sociaal voelend is om de partij te ondersteunen.

Volgens de secretaris, is de partij niet alleen actief als die in de coalitie zit. PL is één van de weinige partijen die continu bezig is. Bronto legde verder uit dat de partij moeilijk weg te denken is. PL is er altijd voor het volk, met een ideologie gebaseerd op normen en waarden.