Celstraffen geëist tegen mannen die minderjarig meisje hielpen bij sekswerk

16 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 16 november 2021- Tegen drie Brabantse mannen die een minderjarig meisje hielpen bij sekswerk door klanten te regelen en haar daarheen te brengen, zijn dinsdagochtend celstraffen van tien tot achttien maanden geëist voor ontucht, uitbuiting en mensenhandel. Dat het meisje in 2019 zelf het initiatief nam om illegaal de prostitutie in te gaan, doet volgens de officier van justitie niets aan de strafbaarheid van de mannen af.

De drie verdachten regelden klanten voor het destijds zestienjarige meisje uit Valkenswaard en brachten haar daar ook naartoe. Het meisje beweerde dat ze 21 jaar was en de mannen deden niets om dat te controleren, al twijfelden ze wel over haar leeftijd. Ze kwamen in contact met elkaar via dating- of sekssites. Tegen Samir A. (25) uit Tilburg is bij de rechtbank in Den Bosch de zwaarste straf geëist: achttien maanden cel. “Hij had alle alarmbellen die erop wezen dat ze minderjarig was moeten horen, maar was slechts uit op geldelijk gewin”, aldus de officier van justitie. Levent D. (29) uit Oss en Gürbet B. (35) hoorden tien maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen.

Het drietal deed volgens het Openbaar Ministerie (OM) al die tijd te weinig om de echte leeftijd van het meisje te achterhalen. Ze vermoedden wel dat ze jonger was dan 21 jaar, maar vroegen daar niet vaker dan één keer naar. Toen ze daar geen antwoord op kregen, lieten ze het erbij.

De Valkenswaardse gebruikte in de zomer van 2019 het identiteitsbewijs van haar 21-jarige zus uit Rotterdam om klanten te misleiden. De drie mannen die dinsdagochtend terechtstonden, zijn volgens haar ook geen loverboys of haar pooier geweest. “Ik maakte de afspraken zelf met de klanten en beheerde het geld.” De politie kwam haar op het spoor via een advertentie op een sekssite. Op haar telefoon vond de politie ook gegevens van klanten, van wie er dinsdagmiddag, vrijdag en volgende week achttien voor de rechter staan op verdenking van ontucht.