DNA LID VREEDZAAM WIL ONDERZOEK NAAR AANKOOP VACCINS

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021– De meeste partijen Covid-19-vaccins heeft Suriname middels donaties gekregen. Dit zegt minister Amar Ramadhin in reactie op een brief van Assembleelid Jennifer Vreedzaam aan waarnemend Ā procureur-generaal, Garcia Paragsingh. De parlementariĆ«r vraagt dat er onderzoek wordt gedaan naar corruptieve handelingen bij de aankoop van vaccins.

Vreedzaam heeft graag dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld bij het Su4Su fonds. Minister Ramadhin bevestigt dat dit fonds een particulier initiatief is. Het fonds is medio april 2020 geopend als het VSB Covid-19 Support Fonds, door Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing

De drie bedrijven brachten initieel een bedrag van 170.000 euro bijeen, dat onder het beheer staat van deĀ Vereniging Surinaams BedrijfslevenĀ (VSB).