FREDERIK FINISIE VERRUILD NDP VOOR ABOP

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021- Oud districtscommissaris van Brokopondo Frederik Finisie heeft de NDP de rug toegekeerd. Vanaf gisteren  hing hij de geel-zwarte partij (ABOP) aan. Tijdens een vergadering met de ABOP-structuren van Brokopondo te Anani strand kwam ook naar voren dat Reginald Conthino Finisie, Henk Smit en andere NDP-ers de ABOP steun hebben toegezegd.

Volgens de ABOP-voorzitter ook waarnemend president van de Republiek Suriname Ronnie Brunswijk werd elke vorm van steun toegejuicht. Brunswijk legde uit dat sinds zijn oproep tot samenbundel, gedaan op 9 oktober j.l. meer mensen in het bijzonder nazaten van tot slaaf gemaakte de oproep begrepen en acht op slaan.

De ABOP- Structuren hadden er in eerste instantie moeite om de oud dc en gevolg toe te laten in de partij. Volgens hen hebben zij minder leuke ervaringen gehad met die groep NDP-ers. De vergadering werd door de voorzitter van de ABOP geschorst en de bittere gevoelens werden beslecht. Nadat de vergadering werd hervat legde Brunswijk uit dat hij  mee kan gaan met de gevoelens van de groep. Vanwege de eenheid die hij nastreeft, is het van belang dat de mouwen glad worden gestreken om zo het doel te bereiken voor de achterband.  Welke inhoud de bevrijding van de achtergestelde positie.

Frederik Finisie geeft desgevraagd aan dat politiek zonder emoties bekeken moet worden. Hij liet doorschemeren begrip te hebben voor de gevoelens van de groep ABOP-ers. Zijn overstap naar de ABOP heeft niet plaatsgevonden zoals eerder werd gesuggereerd over de interne strubbelingen binnen de paarse partij. Hij geeft aan dat de ontwikkeling van Brokopondo niet opgang is gekomen zoals hij dat had verwacht. Als hij kijkt naar wat deze regering al heeft gepresteerd voornamelijk in Marowijne, was dat doorslaggevend om de geel-zwarte partij te ondersteunen.

Volgens de ABOP Voorzitter  Ronnie Brunswijk is er een grote groep van de BEP die zich willen aansluiten bij de geel-zwarte Partij. Die kwestie  zal besproken worden met  Ronny Asabina, de BEP-voorzitter.