G20 landen gaan vaccins distribueren naar armere landen

1 November 2021

Comments: 0

Maandag 1 november 2021- G20 landen zullen vaccins distribueren naar minder begunstigde landen. Dit zullen zij doen om tegen 2022 ruim 70% van de wereldbevolking te laten vaccineren tegen covid-19. Deze beslissing werd genomen tijdens de G20 summit die gisteren en vandaag is gehouden in Rome.

Tijdens deze topvergadering van de grootste geïndustrialiseerde landen is er onder andere gesproken over de klimaatverandering en de covid pandemie. Minister Amar Ramadhin geeft aan dat het doel van de G20 landen echter al eerder is vastgesteld door de Wereld-gezondheidsorganisatie, WHO. Deze organisatie riep haar lidlanden ook al op om andere landen te voorzien van vaccins. Hiermee is Suriname ook al bezig, laat de VG-bewindsman weten.

Individueel streeft ieder land naar een percentage van minimaal 70% van de bevolking. Echter kunnen niet alle landen hierop inspelen doordat zij onvoldoende vaccins ter beschikking hebben. Ramadhin hoopt dat door de oproep van de G20 landen, het internationaal doel sneller behaald kan worden. Het zijn ook de rijkere landen die de extra voorraden inzetten voor boostershots voor de totale bevolking. Dit kan verminderd worden, als zij net als Suriname, een keuze maken uit degenen die dringend een derde vaccinatie nodig hebben.

Suriname streeft er naar om aan het eind van het jaar ruim 70% gevaccineerden te hebben. Tot vandaag heeft een percentage van ruim 51,78% van de doelgroep populatie zich gevaccineerd.