Granman Asongo Alalaparu naar zijn laatste rustplaats gebracht

30 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 november 2021- Ex-Granman van de Trio’s, Asongo Alalaparu, is gister naar zijn laatste rustplaats gebracht. Op 22 november jongstleden kwam hij te overlijden aan de gevolgen van Covid-19. Hij gaf de geest in het Wanica Ziekenhuis. Het stoffelijk overschot is overgevlogen.

Het verlies van de Granman is zwaar te verwerken vooral voor de Inheemse gemeenschap. Volgens de huidige Granman Jimmy Toeroemang, die in september jl. het granmanschap overnam van zijn grootvader, heeft het gewezen opperhoofd zich bijzonder sterk gemaakt voor de wet“ grondenrechten” van de Inheemsen en tribale volken.

Waarnemend president Ronnie Brunswijk en enkele hoogwaardigheidsbekleders zijn vandaag ook vertrokken richting Sipaliwini om deelgenoot te zijn van de begrafenis. Enkele hoogwaardigheidsbekleders gaven nog een boodschap aan de samenleving, inzake dit tragisch gebeuren.