Granman Kwamalasamutu positief getest op COVID-19

11 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 11 november 2021- Granman Asongo Alalaparu van het dorp Kwamalasamutu in Sipaliwini, is positief getest op het coronavirus. Gisteren werd hij per vliegtuig vervoerd  naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waarna hij werd opgenomen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Districtscommissaris Merilu Sapa van Coeroeni, bevestigt dit tegenover de STVS Nieuwsdienst. Volgens haar is de situatie in het dorp onder controle.

Graman Alalaparu behoort tot de risico-groep die lijdt aan  onderliggende ziekten. De meeste bewoners zijn nog niet gevaccineerd; er wordt nog steeds informatie verstrekt aan de gemeenschap aldaar over het COVID-19-vaccin.

De kleinzoon van Granman Alalaparu, die zijn opvolger is, is negatief getest. Hij woont samen met zijn grootvader. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is ook besmet geraakt met het coronavirus. De bewindsman is in isolatie.