Gregory Rusland vindt discussie over staatskundige onafhankelijkheid jammer

28 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 28 november 2021- Gregory Rusland, de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), vindt het jammer dat er nog steeds gediscussieerd wordt over het wel of niet onafhankelijk zijn. Dit onderwerp zou zich vroeg of laat wel aandienen, maar volgens Rusland is het nu meer dan ooit van belang om de verdere ontwikkeling van Suriname, ter hand te nemen.

NPS-topper Ruth Wijdenbosch vindt het ook sneu dat de discussie over de onafhankelijkheid anno 2021, nog steeds wordt gevoerd. Volgens haar is dit een gepasseerd station.  Wijdenbosch vindt dat er naar de ontwikkeling van ons land gekeken moet worden. “46 jaar is Suriname nog steeds in een struggle. Terwijl het land genoeg kennis en rijkdommen in huis heeft”, stelt Wijdenbosch.

De ex-politica benadrukt dat de NPS niet uit de coalitie zal stappen, zoals sommige personen suggereren. Zij legt uit dat de groene partij nog moet wennen aan de behandeling die zij krijgt van de regeringstop. Toen de NPS eerder deel uitmaakte van het kabinet, waren samenwerking en partnerschappen belangrijke elementen.