Hartoperaties voor kinderen door Nederlandse artsen

15 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 15 november 2021- 15 Surinaamse kinderen zullen de komende weken een hartoperatie ondergaan. Vijftien Nederlandse artsen en verpleegkundigen zullen de operatie uitvoeren.

Dave Koolbergen, leider van het team, leidde de missie al elf keer. Hij geeft aan dat de artsen twee weken in Suriname blijven om zoveel mogelijk operaties uit te voeren. Volgens de leider is het de dertiende keer dat de Nederlandse hartchirurgen in operaties uitvoeren in Suriname.

Koolbergen, laat optekenen dat er met een team van vijftien man heel efficiënt wordt gewerkt. Wat de samenwerking tussen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het personeel betreft, vindt Koolbergen heel goed.

De organisatie die erachter staat om de hartoperaties in Suriname mogelijk te maken, is het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL).