Huidige kinderziekte is onschuldige aandoening”

15 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 15 november 2021- “Het is een onschuldige aandoening”. Dit verzekert voorzitter van de vakgroep kinderartsen, Margory Muringen, in gesprek met de STVS. Zij heeft het hierbij over een infectieziekte, veroorzaakt door een virus. Kinderen krijgen een huiduitslag, die bulten, puisten en blaasjes veroorzaakt bij kinderen.

Dit gaat soms ook gepaard met jeuk, snotneusjes en koorts, legt de kinderarts uit. Tot nu toe is deze infectieziekte bij jonge kinderen onder de drie jaar geconstateerd. Muringen legt verder uit dat de verspreiding lastig te voorkomen is, omdat de besmetting, nog voordat er blaasjes en puisten te zien zijn al heeft plaatsgevonden. Zij geeft ouders mee dat  voor de koorts paracetamol gebruikt kan worden, en voor de snotneusjes neusdruppels. Als de kinderen last hebben van huiduitslag en de daarmee gepaard gaande jeuk, is het wel noodzakelijk een huisarts te bezoeken voor medicatie, laat de kinderarts weten.

Muringen wil de samenleving en met name bezorgde ouders geruststellen dat de aandoening veel onschuldiger is dan die eruitziet. Binnen een week tot twee is het kind hiervan genezen.