Import van vuurwerk gedaald

28 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 28 november 2021- De import van vuurwerk is dit jaar drastisch gedaald. Tot vandaag zijn er volgens Olten Pinas, hoofd voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, 13 containers geïmporteerd. In dezelfde periode vorig jaar, was het aantal hoger. Ondanks de terugval, zal de brandweer normaal doorgaan met de jaarlijkse vuurwerkcampagne om de gemeenschap te attenderen op het veilig afschieten.

Aan de hand van de COVID-19 ontwikkelingen zal het KBS bepalen of er interactie plaatsvindt met de burgers tijdens de campagne. Het ligt in de bedoeling om verschillende buurten te bezoeken en demonstraties te geven over hoe vuurwerk op een veilige manier af te schieten. De campagne van het Korps Brandweer Suriname is grotendeels gericht op het verminderen van vuurwerkslachtoffers.