Inreisregels verscherpt vanwege uitbraak Omicron. De nieuwe covid-19 variant.

30 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 30 november 2021- Het inreis beleid vanuit risicolanden is verscherpt vanwege de uitbraak van de nieuwe covid-19 variant, Omicron. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft het Nationaal Covid team dit besluit genomen nadat er import gevallen van de nieuwe variant zijn geconstateerd in de Verenigde Staten en Nederland. De minister zegt dat deze landen een rechtstreeks vliegverkeer hebben naar Suriname.

De omicronvariant van het coronavirus vormt volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een groot wereldwijde risico waar landen zich goed op moeten voorbereiden. Uitbraken van de nieuwe variant kunnen „grote gevolgen” hebben, stelde de WHO eerder in een persverklaring.  Verder wordt vermeld dat Omicron zeer zorgelijk is en dat de wereldwijde risico om besmet te raken met deze variant zeer hoogt staat. Ramadhin tracht de Surinaamse samenleving zoveel als mogelijk te beschermen. Vandaar dat hij aangeeft dat er sancties verbonden zijn aan het overtreden van de inreisregels. Verder zullen besmette toeristen in isolatie geplaatst worden. De bewindsman geeft aan dat de daling van het aantal covid-19 gevallen duidelijk te merken is. Hij legt ook uit dat de druk op het zorgpersoneel is afgenomen. In de afgelopen 24 uur zijn er 2 personen overleden door Covid-19 in Suriname. Het totaal aantal doden staat nu op 1.166.