Komend jaar gesprekken over Surinaamse ambassade in Saoedi- Arabië

28 November 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 28 november 2021- Begin januari 2022 zal minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking gesprekken voeren met zijn collega van Saoedi-Arabië, over het opzetten van een Surinaamse diplomatieke post in dat land. Ramdin gaf aan dat zijn ministerie al voorbereidingen treft om dit van de grond te krijgen. Volgens hem zal er goed nagegaan worden wat de directe voordelen zijn voor Suriname. Ook met Dubai zijn er tentatieve afspraken gemaakt om een post op te zetten die de handel tussen beide landen moet regelen.

De BIBIS minister is gisteren, samen met president Santokhi, vertrokken naar Dubai voor het bijwonen van de Dubai expo 2020. De focus is specifiek gericht op het praten met investeerders die geïnteresseerd zijn in verschillende producten en hulpbronnen van Suriname.

De Dubai Expo duurt tot met maart 2022. Tot die tijd zullen verschillende Surinaamse officials afreizen naar Dubai om mogelijkheden voor zakendoen te bekijken.